Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان دانشگاه بناب موفق به ساخت رباتی شده‌اند که می‌تواند به جای آن‌ها سر کلاس برود و ضمن دریافت اطلاعات دروس ارائه شده، از استاد هم در مورد مشکلات دانشجو سوال بپرسد!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی؛ ربات را می‌توان دستگاهی خود کنترل با قابلیت برنامه ریزی، متشکل از اجزای الکتریکی، الکترونیکی یا مکانیکی تعریف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به عبارتی دیگر، ربات ماشینی است که به جای یک مأمور زنده عمل می‌کند.
ربات‌ها به ویژه برای انجام وظایف و مشاغل خاصی مطلوبند، زیرا بر خلاف انسان هیچ وقت خسته می‌شوند؛ می‌توانند شرایط فیزیکی مختلفی را تحمل کنند شرایطی که برای انسان ناراحت کننده و حتی خطرناک است؛ ربات‌ها می‌توانند در شرایط بدون هوا کار کنند؛ تکرار آن‌ها را خسته نمی‌کند و از کاری که در دست دارند، پریشان حواس و گیج نمی‌شوند.
با این تعریف از ربات خواستیم بگوییم که اخیرا دانشجویان انجمن علمی دانشگاه بناب موفق به ساخت ربات «تله پرزنت» شدند که یک نوع ربات کنترل از راه دور است و می‌تواند به جای انسان در محل‌های مختلف حضور پیدا کند و کار‌هایی را انجام دهد.     کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   در همین رابطه گفتگویی با فریبرز رحیمی، مشاور انجمن رباتیک دانشگاه بناب داشته ایم که در ادامه می‌خوانیم.
دانشجو: لطفا در مورد ربات تله پرزنت توضیح دهید
ربات تله پرزنت Telepresence یک نوع ربات کنترل از راه دور است. این ربات‌ها اغلب در ارتفاع هم قد ارتفاع انسان طراحی می‌شوند. طرح و ابعاد این ربات‌ها متفاوت بوده و بستگی به محیطی که قرار است ربات در آن کار کند دارد.
دانشجو: این ربات بیشتر برای چه کاری استفاده می‌شود؟
این ربات‌ها معمولا برای حضور از راه دور مورد استفاده قرار می‌گیرند و به این صورت که شخصی که امکان حضور در یک مکانی را ندارد، ربات را در مکان مورد نظر قرار داده و سپس از دفعات بعد از راه دور و از طریق ربات و ابزارآلاتی که روی ربات وصل است، کاربر حضوری مجازی در مکان مورد نظر خواهد داشت.   دانشجو: نحوه عملکرد ربات چگونه است؟ این ربات از دوبخش عمده ارتباط صوتی و تصویری و کنترل حرکت تشکیل شده است، در مورد نحوه کار ربات به این صورت است که ربات در محیطی که قرار گرفته صدا و تصویر محیط را توسط دوربین و میکروفن و فرستنده تعبیه شده در بدنه ربات به رادیو کنترل که در فاصله حداکثر ۲ کیلومتری از ربات قرار دارد، را ارسال می‌کند و تصویر و صدا توسط گیرنده تعبیه شده در رادیو کنترل و دریافت و در مانیتور نمایش داده می‌شود و سپس تصویر و صدای محیط رادیو کنترل نیز توسط دوربین و میکروفن و فرستنده تعبیه شده در رادیو کنترل به بدنه ربات که درحداکثر ۲ کیلومتری رادیو کنترل قرار دارد، ارسال می‌شود.     این صدا و تصویر توسط گیرنده نصب شده در بدنه ربات دریافت و در مانیتوری که روی ربات است،  نمایش داده می‌شود. همچنین دوربین نصب شده در بدنه ربات به یک عدد سرور موتور متصل است که می‌شود دوربین را از راه دور و توسط پتانسیومتر‌های تعبیه شده در رادیو کنترل به بالا و پایین برده و متناسب با قد فردی که روبروی ربات قرار دارد، تنظیم کرد.
دانشجو: می‌توانید به زبان ساده‌تری کاربرد این ربات‌ها را بیان کنید؟
بله. مثلا فرض می‌کنیم ما دانشجویی هستیم که امکان رفتن به سرکلاس را نداریم، اینجا می‌توانیم این ربات را در طبقه‌ای که کلاس‌های ما در آنجا دایر است، قرار داده و از فردای همان روز از داخل خانه ربات را به کلاس‌های خودمان هدایت کرده و از کلاس‌ها استفاده کنیم. همچنین می‌توانیم صدا و تصویر کلاس را بشنویم و ببینیم.
حتی می‌توانیم در صورت داشتن سوال، توسط میکروفن تعبیه شده در رادیو کنترل سوال خود را طرح و استاد مربوطه هم تصویر ما را در بدنه ربات ببنید و صدای ما را توسط باند‌های تعبیه شده در بدنه ربات شنیده و به سوال ما جواب بدهد و ما نیز صدا و تصویر استاد را توسط بلندگو و دوربین تعبیه شده در بدنه ربات دریافت و در مانیتور و باند نصب شده در رادیو کنترل بشنود و ببیند.
یا اینکه فرض می‌کنیم ما صاحب شرکتی هستیم و در سفر به سر می‌بریم در این صورت ما برای اطلاع از محیط شرکتمان می‌توانیم ربات را در شرکت قرار داده و موقعی که در سفر هستیم ربات را به قسمت‌های مختلف شرکت هدایت کرده و با کارمندان شرکت توسط دوربین و میکروفن و مانیتور نصب شده در رادیو کنترل و بدنه ربات ارتباط تصویری و شنیداری داشته باشیم و در کنفرانس‌ها و جلسات نیز شرکت کنیم.
دانشجو: ربات تله پرزنت از چه اجزایی تشکیل شده است؟
از اجزای اصلی بدنه ربات و رادیو کنترل ربات است. بدنه ربات از دو عدد باتری قابل شارژ ۱۲ ولت ۱۰ آمپر برای موتور‌های DC.۲ عدد باتری ۹ ولت قابل شارژ برای فرستنده و گیرنده، یک عدد باتری قابل شارژ برای آردینو مگا، آردینو مگا تشکیل شده است.  
گیرنده صدا و تصویر، فرستنده صدا و تصویر، مانیتور TFT (۷ اینچ)، دوربین سونی، servo motor برای به چرخش درآوردن دوربین، دو عدد موتور DC برای به چرخش درآوردن چرخ ها، یک عدد چرخ هرزگرد در جلوی ربات، دو عدد چرخ در طرفین ربات، L۲۹۸N (درایور موتور)، NRF۲۴L۰۱ برای دریافت اطلاعات از سمت رادیو کنترل به ربات و میکروفن از دیگر اجزای این ربات است.
دانشجو: آیا امکان ارتقای ربات به سطح پیشرفته است؟
بله. این ربات در انجمن رباتیک طراحی شده و هدف ما این است که در ترم‌های آینده این ربات را ارتقا بدهیم و کلیت مانور بالا برود.
دانشجو: نقاط قوت این ربات چیست؟
نقاط قوت این ربات در ترکیب کنترل حرکت از راه دور و ارتباط صوت و تصویر است و حضور انسان را در نقطه‌ای دشوار ممکن می‌کند.
دانشجو: نقاط ضعف این ربات را در چه چیزی می‌بینید؟
ربات‌ها هر کدام برای یک سری از کار‌های خاص ساخته می‌شوند و این ربات قابلیت کار صنعتی ندارد و تمرکز آن بر روی حضور از راه دور است. همچنین قابلیت تشخیص چهره را ندارد واین طور نیست که خود به صورت اتوماتیک سمت افراد برود.
دانشجو: ربات‌ها چقدر در زندگی افراد تاثیر گذار هستند؟
ایده‌ها در شروع ممکن است خیلی عملی به نظر نرسند؛ اما اگر استفاده از ربات‌ها در زندگی رایج شود؛ غیبت‌ها را می‌تواند کمتر کند و اینکه استفاده از ربات‌ها در جامعه جا بیفتد زمان می‌برد.
دانشجو: در ساخت این ربات چند نفر مشارکت داشتند؟
این تیم متشکل از دونفر دانشجویان کارشناسی دانشگاه بناب به نام‌های وحید رضایی و رضا عیوض‌پور است که در یک ترم درسی بروی آن فعالیت داشتند. این ربات با حداقل هزینه ساخته شده است و خوشبختانه مشکل خاصی نداشتیم.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۵۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۴۰۰ دانشجو در ۶ مرکز دانشگاه فنی و حرفه ای استان در ۳۸ رشته محل در حال تحصیل هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمد مؤمنی امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با اشاره پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: در استان 6 مرکز و آموزشکده فنی و حرفه‌ای داریم که زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستند که از سال 1390 از آموزش و پرورش جدا و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ملحق شدند.

وی با بیان اینکه در کشور بیش از 180 آموزشکده فنی و حرفه‌ای وجود دارد که وظیفه آن‌ها تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است، گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 38 رشته محل داریم که 19 رشته محل کاردانی و 19 رشته محل کارشناسی است که بعضی پیوسته و برخی ناپیوسته است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: ورودی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان، از طریق دانش‌آموزان هنرستان و مدارس کار و دانش است و اخیرا از طریق کنکور سراسری دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرفته می‌شود. بخش اصلی دروس دانشگاه فنی و حرفه‌ای  نسبت به دانشگاه‌های هم‌ارز دیگر عملی است. 40درصد دروس عملی است، به همین دلیل این دانشگاه خدمات خوبی در تربیت نیروی ماهر داشته و آمار فارغ‌التحصیلان شاغل خوب است.

انجام بورسیه صنعتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای

مؤمنی ادامه داد: امروز دو دلیل اساسی برای تربیت نیروی ماهر در کشور وجود دارد؛ اول اینکه برای جهش تولید زیرساخت‌های لازم وجود دارد و دوم فشار اقتصادی که بیگانگان به کشور می‌آورند. ما باید با توانمندی‌های خودمان بخشی از کالاهای مورد نیاز را تولید کنیم، پس کشور نیاز به نیروی مهارتی دارد، یکی از دانشگاه‌های در خط اول تربیت نیروی مهارتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای است، اگر مهارت علمی به مهارت عملی تبدیل شود، نیروی مهارتی را تربیت می‌کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: هماهنگی بین دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر مجموعه‌ها و صنعت باید انجام شود که نیاز دارد عملیات علمی به عملی تبدیل شود، مشکل وزارت علوم این است که صنعت و خدمات در اختیار آن‌ها نیست. ما باید منافع صنعت و خدمات را به دانشگاه و برعکس در نظر بگیریم تا پذیرش دانشجو طوری شود که صنعت هم انتفاعی شود. اگر بخواهیم دانشگاه مهارتی خوب خدمات دهد، صنعت باید در کنار ما باشد. سال قبل بورسیه صنعتی انجام شد و دانشگاه و صنعت در کنار هم قرار گرفت.

مؤمنی عنوان کرد: در قانون توسعه ششم تکلیف قانونی بود که 30درصد دانش‌آموزان به سمت مهارت روند که تا انتهای این قانون 16 درصد جذب در بخش مهارتی داشتیم، در قانون توسعه هفتم این عدد به 40درصد رسیده است.

برپایی نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان، 16 تا 19 اردیبهشت‌ماه

وی ادامه داد: دانشگاه مهارتی باید تلاش برای جذب داشته باشد که نیاز به سیاست دارد. ما باید دانشجو را مهارت محور کنیم، وزیر علوم اعلام کرد که پیگیر هستیم نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت تبدیل شود که مهارت محوری به وظیفه دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه شد تا نیروی انسانی را تربیت کنیم که به درد صنعت و خدمات بخورد که نتیجه آن امیدآفرینی خوبی برای مردم باشد.

مؤمنی با اشاره به اینکه  برپایی نمایشگاه دایمی توانمندسازی دانشجویان استان، پیگیری برای ایجاد شهر مشاغل در شهرکرد و پیگیری موضوع صنایع خلاق از برنامه‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان از تاریخ 16 لغایت 19 اردیبهشت ماه سال جاری در استان برپا می‌شود که این نمایشگاه هفتمین نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان استان و  دومین نمایشگاه کار است.

وی گفت: در این نمایشگاه کارهای نو دانشجویان در سال اخیر در حوزه‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین صاحبان مشاغل در این نمایشگاه از دانشجویان مصاحبه شغلی گرفته و آن‌ها مشغول به کار می‌شوند. همچنین ایده‌هایی که مشکلات صنعت را دیده و به محصول تبدیل می‌شوند مورد حمایت مرکز رشد قرار گرفته و به پارک علم و فناوری معرفی و برای پیشرفت و تولید می‌رود.

مؤمنی ادامه داد: دراین نمایشگاه 7نهاد حامی برای اجرا داریم که با مشارکت آموزش و پرورش، شهرداری و صاحبان مشاغل در فضای 700متر مربع و با 30غرفه برگزار می‌شود ،در این نمایشگاه برای اولین بار محصولات مرکز رشد که به تولید رسیده به فروش می‌رسد.

3400دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 3400دانشجو در 6مرکز دارد خاطرنشان کرد: در کل کشور بیش از 70درصد دانشجویان فارغ‌التحصیل شاغل هستند و60درصد در رشته شغلی خود مشغول به کار هستند.

وی افزود: امکانات اولیه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای مهیاست اما با پیشرفت علم ما هنوز مشکل را 100درصد حل نکردیم، مشکل اساسی اعتبارات این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه‌ها است، سرانه دانشجویان ما نسبت به دیگر دانشگاه‌ها یک سوم است، اگر اعتبار لازم را نداشته باشیم نمی‌توانیم مشکل امکانات را حل کنیم.

مؤمنی بیان کرد: در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان 50 میلیارد تومان برای 3 پروژه فعال استان محقق شد، اما تخصیص نیافته است، در سفر اول نیز 31.5 میلیارد تومان اعتبار برای این دانشگاه در نظر گرفته شد که 4.5 میلیارد آن محقق شد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان گفت: آمایش سالانه انجام می‌شود و رشته محل‌هایی که برای آنها شغل تعریف نشده حذف می‌شود، چون صنعت در استان فعال نیست نیروی کار به خارج از استان می‌رود در مرکز رشد توانستیم آمار خوبی از ایده‌ها را به شغل تبدیل کنیم.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس
  • دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰۰۰ دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • کلاس مجردها پس از ۶۰ ماه مجدداً مهمان دانشگاه تهران می‌شود
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش
  • خشن ترین تصاویر از رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان | نحوه برخورد با دختر دانشجو را ببینید
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد