Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه بناب برای اولین بار در کشور موفق به تولید آجری از نمک تبریدی و ملات ژئو پلیمری برای ساخت دهکده توریستی نمکی در مجاورت دریای ارومیه شدند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه بناب برای اولین بار در کشور موفق به تولید آجری از نمک تبریدی و ملات ژئو پلیمری برای ساخت دهکده توریستی نمکی در مجاورت دریاچه  ارومیه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال دو طرح فناورانه عضو هیئت علمی دانشگاه بناب، در جشنواره ملی ایده‌ها و محصولات نوآورانه برای حیای دریاچه ارومیه ارائه شد.
ساخت آجر از نمک تبریدی دریاچه ارومیه برای ساختمان‌های نمکی به عنوان یکی از ۱۲ ایده نوآورانه جشنواره ملی ایده‌ها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه بوده است.
در این راستا با احمد فهمی، مجری این طرح و عضو هیئت علمی دانشگاه بناب به گفتگو می‌پردازیم.
دانشجو: این آجر‌ها به چه منظور طراحی شده است؟ از این آجر‌ها برای ساخت ساختمان‌ها با نمای خارجی و دکوراسیون داخلی ساختمان‌های نمکی، در احداث دهکده توریستی نمک به‌ منظور جذب گردشگران داخلی و خارجی و اشتغال‌زایی در حوزه جذب توریست استفاده خواهد شد. همچنین برای آجرکاری با استفاده از آجر‌های ساخته شده از نمک تبریدی از ملات‌های ژئوپلیمری مقاوم در برابر حمله یون‌های کلر مورد استفاده قرار می گیرد.  
دانشجو: آیا این نوع آجر برای نخستین بار در ایران تولید می‌شود؟ بله. طرح ژئوپلیمری تولید آجر‌های ساخته شده از نمک تبریدی در طرح و اندازه‌های متعدد و به‌طور آزمایشگاهی برای اولین بار در ایران تولید شده است که در صورت پشتیبانی مسئولان شهرستانی و وزارت علوم می‌تواند عرصه‌های نوینی را برای تولید، ارزش‌افزوده و کارآفرینی جوانان به وجود بیاورد.
دانشجو: فاز اصلی این طرح به چه منظوری است؟ فاز اصلی که مربوط به طرح و اجرای دهکده توریستی نمک خواهد بود، اهدافی، چون اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم در حیطه صنعت ساخت و ساز اشتغال‌زایی در بخش صنعت گردشگری و صنایع‌دستی در دهکده نمک برای مردم حاشیه دریاچه ارومیه به‌خصوص برای کشاورزان بیکار شده در منطقه به‌دلیل انسداد چاه‌های کشاورزی ممنوع در راستای احیاء دریاچه ارومیه مدنظر است.
دانشجو: لطفا در مورد دهکده نمک بیشتر توضیح دهید. دهکده توریستی نمکی که شامل هتل نمکی، رستوران نمکی، مجتمع‌های هالوتراپی (نمک درمانی) و لجن درمانی با محوطه‌سازی نمکی برای ایجاد جاذبه گردشگری سیاحتی و سلامت در منطقه راه اندازی خواهد شد. در این طرح محوطه‌ها و شهر بازی نمکی شامل آلاچیق‌ها، کف‌پوش، مبلمان و مجسمه‌های ساخته شده از مصالح نمکی مقاوم و بادوام در برابر آب بوده و شامل وسایل تفریحی مختلف در شهر بازی خواهد بود که در کنار استخر‌های روباز و سرپوشیده نمکی و آکواریوم‌های پرورش آرتمیا جذابیت بالایی برای جذب گردشگران بومی و داخلی خواهد داشت.
در این راستا ساختمان‌های نمکی می‌تواند شامل آلاچیق‌ها، سوئیت‌ها و کلبه‌های نمکی، بازارچه نمکی، موزه نمکی، مجتمع‌های آب‌درمانی، نمک درمانی بوده و در نمای داخلی و خارجی و دکوراسیون آن‌ها از مصالح نمکی مقاوم و بادوام در برابر آب استفاده شود.
دانشجو: محل ساخت دهکده نمکی در کدام منطقه خواهد بود؟ در حاشیه دریاچه ارومیه نیز می‌توان نسبت به ارائه طرح ساخت مجتمع‌های نمکی و حتی دهکده نمکی با الهام از معماری بومی و اسلامی اقدام کرد. این مجموعه‌ها می‌تواند شامل محوطه‌ها و شهر بازی، استخر‌های روباز نمکی و ساختمان‌های نمکی باشد.
دانشجو: آیا احداث بازارچه‌های نمکی در جذب گردشگری تاثیر خواهد داشت؟ بله. راه اندازی بازارچه‌های نمکی، نمایش و فروش صنایع‌دستی مختلف ساخته شده از سنگ نمک مانند مجسمه‌ها و تابلو‌های نمکی نیز باعث جذب گردشگران و درآمدزایی برای مردم بومی منطقه خواهد شد، در این بازارچه‌ها نمک تصفیه شده خوراکی، لجن دریاچه و آرتمیای بسته‌بندی شده قابل عرضه خواهد بود که جذابیت قابل توجهی برای گردشگران خارجی خواهد داشت.
دانشجو: احداث دهکده نمکی الهام گرفته از کدام کشور است؟ احداث دهکده نمکی الهام گرفته از کشور‌های دیگر است در کشور بولیوی هتل نمکی وجود دارد که گردشگران خارجی را جذب می‌کنند.
دانشجو: به نظر شما برداشت نمک از دریاچه ارومیه تخریبی به این منطقه وارد نمی‌کند؟ دریاچه ارومیه ذخایر نمک نامحدود دارد. برای ساخت دهکده توریستی نمک پتانسیل لازم را داریم. میزان مصرف نمک برای ساخت آجر و احداث این دهکده در برابر ذخایر عظیم دریاچه ارومیه بسیار کم است و هیچگونه تخریبی به محیط زیست وارد نمی‌شود. شاید بسیاری از کارشناسان محیط زیست در وحله اول به خاطر برداشت نمک از دریاچه ارومیه از کار ما گلایه کنند، چون برداشت غیر اصولی این کار باعث به وجود آمدن ریزگرد‌های می‌شود. دغدغه اول ما برداشت اصولی و حجم محدودی نمک برداشت خواهیم کرد.
دانشجو: مقاومت سازه‌های نمکی چقدر است؟ این سازه‌های نمکی در اندازه ۸ مگا پاسکال در اندازه یون‌های معمولی این مزیت را دارند که در برابر یون‎های کلر که نمک دارد، مقاوم و دچار فرسایش نمی‌شود.
دانشجو: مهمترین نتیجه حاصل از این طرح چه چیزی خواهد بود؟ در فاز اول طرح، مصالح ساختمانی نمکی استاندارد برای اجرای یک کلبه یا ایگلوی نمکی تولید خواهد شد و به این ترتیب دانش فنی بومی برای ساخت مصالح ساختمانی نمکی به‌ منظور اجرای ساختمان‌های نمکی تولید و ثبت خواهد شد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دریاچه نمک ارومیه محیط زیست گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۷۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: در ابتدای سال شاهد آب‌گیری خوب دریاچه ارومیه هستیم و امیدواریم با برنامه‌ریزی و تدابیر انجام گرفته از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه این آب‌گیری و احیای دریاچه در ایام گرم و کم‌بارش سال نیز ادامه پیدا کند تا شاهد چهره زیبای دریاچه ارومیه باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، رسول اصغرزاده در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی ضمن تبریک روز شوراها اظهار کرد: در کنار بارش رحمت الهی شاهد احیای دریاچه ارومیه با تدابیر مسئولان استانی به ویژه شخص استاندار آذربایجان‌غربی به عنوان دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه هستیم.

وی افزود: در ابتدای سال شاهد آب‌گیری خوب دریاچه ارومیه هستیم و امیدواریم با برنامه‌ریزی و تدابیر انجام گرفته از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه این آب‌گیری و احیای دریاچه در ایام گرم و کم بارش سال نیز ادامه پیدا کند تا شاهد چهره زیبای دریاچه ارومیه باشیم و لطف پروردگار متعال شامل حال همه ما شود.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در ادامه با تشکر از معاونت هماهنگی امور عمرانی و مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان‌غربی در به سرانجام رساندن موضوع سرمایه‌گذاری شهرستان خوی گفت: با اینکه موضوع سرمایه‌گذاری پروژه آناآتا در شهرستان خوی مربوط به شورای اسلامی شهر ارومیه نمی‌شود اما شاید زحماتی که در طول بیش از ۷۰ روز به سرانجام رسید، نتیجه و خیر و برکات آن شامل حال کل استان آذربایجان‌غربی به ویژه ارومیه شود.

اصغرزاده با بیان اینکه باید سرمایه‌گذاران داخلی را برای کمک حال دولت به میدان بکشیم، تصریح کرد: برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی به حمایت‌های معنوی مسئولان کشوری و استانی به ویژه شخص استاندار نیاز است و از این رو، این موضوع باید در بدنه‌های مدیریتی و دستگاه‌های اجرایی و نیز شهرداری تقویت شود.

وی با بیان اینکه بروکراسی و پروسه‌های اداری موجب فرار سرمایه‌گذاران از شهر ارومیه می‌شوند، عنوان کرد: گاهی مواقع مشاهده می‌شود که سرمایه‌گذاران به خاطر طولانی بودن پروسه اداری و حتی سنگ‌اندازی‌ها و تصمیمات کارشناسی نادرست از سرمایه‌گذاری در شهر ارومیه و حتی استان ناامید می‌شوند و از این رو از استاندار آذربایجان‌غربی خواستار توجه و رفع مشکلات در این حوزه هستیم.

کد خبر 748744

دیگر خبرها

  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • فعالیت ۶۸ دانشجو معلم جهادگر به مدت ۱۷ روز در ارومیه و خوی