Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون آموزشی وپژوهشی دانشگاه بناب با بیان این‌که از آغازین روزهای سال جدید سامانه آموزش مجازی دانشگاه بناب شروع بکار کرده است، گفت: این دانشگاه طی مدت کوتاه، موفق به راه‌اندازی و استفاده از دو سامانه آفلاین و آنلاین آموزش غیر حضوری شد.

میرسجاد هاشمی در جمع خبرنگاران در خصوص فعالیت‌های دانشگاه بناب بعد از شیوع ویروس کرونا، گفت: از آغازین روزهای سال جدید سامانه آموزش مجازی دانشگاه بناب نیز شروع به کار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص اقدامات انجام شده در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، گفت: به دلیل گسترش بیماری کرونا، این دانشگاه اقدام به تعطیلی کلاس‌های آموزشی از ۱۰ اسفند سال ۹۸ و تقلیل ساعات کاری کارمندان حوزه آموزش و پژوهش کرد.

وی در ادامه در خصوص برگزاری کلاس‌های مجازی در دانشگاه نیز افزود: به محض تعطیلی کلاس‌ها، نامه‌ای در راستای استعلام امکان برگزاری دوره‌های مجازی به وزارت عتف ارسال شد و پس از اخذ مجوزهای لازم، هماهنگی لازم برای فراهم ساختن زیر ساخت‌های لازم آموزش مجازی توسط اداره آموزش‌های مجازی دانشگاه، واحد فناوری اطلاعات و آموزش دانشگاه انجام گرفت.

هاشمی ادامه داد: این معاونت چندین سامانه مطرح آموزش مجازی را مورد بررسی قرار داده و با شرکت‌های مربوطه نیز مذاکره کرد؛ از اواخر سال ۹۸ بررسی‌های کارشناسانه و آزمایشات مختلف و اعتبار سنجی سامانه‌های منتخب مورد بررسی قرار گرفت که در این فرآیند، ضمن پیشگیری از جریان ورود و خروج دانشجویان و دانش آموختگان در دانشگاه معیارهای متفاوتی از جمله کیفیت آموزش، مدیریت فرآیند یادگیری و بهداشت روان دانشجویان باید مورد توجه قرار می‌گرفت.

وی، آموزش عالی را فرایندی اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: آموزش عالی فرآیندی اجتماعی است که مستلزم حضور استادان و دانشجویان در کنار همدیگر است؛ کلاس درس، یک فضای روانی اجتماعی است که در شرایط طبیعی تعامل‌های گسترده‌ای در آن صورت می‌گیرد.

وی در این خصوص تشریح کرد: شیوه آموزش از راه دور و یادگیری الکترونیکی که با هدف حفظ قاعده فاصله‌گذاری اجتماعی ترویج می‌شود، به تنش و فشارهای عصبی، برخوردهای ناهنجار اجتماعی، فاصله‌گیری روانی و... منجر می‌شود که ممکن است بحران‌هایی را در حوزه آموزش پدید آورد.

معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه بناب در ادامه گفت: در تصمیم‌گیری‌های حوزه آموزش سعی بر این بود که تا حد امکان بتوانیم فضایی فراهم سازیم تا فاصله آموزش غیر حضوری را از آموزش حضوری به حداقل برسانیم؛ بر این اساس در سوم فروردین سال ۹۹ طی جلسه‌ای، تصمیم نهایی بر استفاده از سامانه آموزش آنلاین LMS گرفته شد و با توجه به از دست دادن هفته‌های آموزشی، واحد فناوری اطلاعات با تلاش شبانه‌روزی موفق به ساماندهی و آماده کردن FTP برای بارگذاری حداقل دو جلسه آموزشی آفلاین برای جبران قسمتی از هفته‌های از دست رفته شد.

وی با بیان این‌که از ۱۶ فروردین، سامانه آموزش یادگیری الکترونیکی به صورت رسمی آغاز به کار کرد، افزود: از ایرادات آموزش غیر حضوری "عدم امکان دسترسی برابر همه دانشجویان به اینترنت و امکان حضور در کلاس درس" بود که مقرر شد برای اطمینان از وجود برابری در دسترسی به مباحث کلاس، مطالب ارایه شده در سامانه آنلاین LMS را ضبط و در محل مشخص شده FTP برای دسترسی آن دسته از دانشجویانی که به هر دلیل امکان حضور در کلاس نداشتند را قرار دهیم.

وی گفت: با توجه به امکان تداخل برنامه‌های کلاسی دانشجویان در برگزاری کلاس‌های آنلاین، شورای آموزشی دانشگاه تصمیم گرفت کلاسهای مجازی نیز در ساعات متعارف آموزشی و طبق برنامه کلاسی اعلامی به دانشجویان برگزار شود.

هاشمی اظهار کرد: طبیعی است اجرا کردن این حجم بالا از تصمیم‌گیری‌های متفاوت و متنوع بدون تجربه و آمادگی قبلی خالی از ایراد نخواهد بود؛ در وضعیت فوق‌العاده کشور که در دانشگاه‌ها نیز بازتاب یافته است، نیاز به ویژگی مثبت اندیشی به ویژه در اعضای هیئت علمی که رفتار آن‌ها اغلب از سوی دانشجویان به عنوان الگو استفاده می‌شود، موجب آرامش و کمک به دانشجویان در روند فرآیند یادگیری خواهد شد؛ لازم است از تمامی اساتیدی که بنده و همکارانم را در این زمینه یاری کرده و در مدیریت استرس دانشجویان که ناشی از تغییر سیستم آموزشی بوده، قدردانی کنم.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های ویژه ریاست دانشگاه نیز گفت: با توجه به غیر بومی بودن برخی از اعضای شورای آموزشی دانشگاه و محدودیت‌های رفت و آمد، شورای آموزشی به صورت مستمر و با تشکیل جلسات آنلاین برگزار می‌شود؛ همچنین با توجه به عدم پیش بینی شرایط کشور و تصمیمات بالادستی وزارتی، در تلاش هستیم با رصد کامل شرایط، تصمیمات لازم را در خصوص ادامه فعالیت‌های آموزشی و زمان و نحوه برگزاری امتحانات اتخاذ کنیم.

وی خاطرنشان کرد: به لطف تلاش‌های شبانه‌روزی در مدیریت آموزش، مدیریت فناوری اطلاعات، حوزه آموزش‌های مجازی و کارکنان حوزه‌های مربوطه، همکاری و همدلی اساتید و دانشجویان گرامی، دانشگاه بناب در طول مدت زمان محدود موفق به راه اندازی و استفاده از دو سامانه آفلاین و آنلاین آموزش غیر حضوری شد که در این حوزه، دانشگاه بناب در منطقه جز دانشگاه‌های پیشرو و موفق است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش مجازی کروناویروس آموزش غیر حضوری دانشگاه بناب سامانه آموزش آموزش مجازی حوزه آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۳۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است

حسن بنیانیان مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به مقوله تعلیم و تربیت اجتماعی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: زمانیکه رهبران جامعه قصد اصلاح فرهنگی جامعه را داشته باشند، آموزش و پرورش، رسانه ملی، نهاد روحانیت و مسجد و غیره را در اولولیت‌های بعدی قرار می‌دهند و توجه هاشان نخست به دانشگاه معطوف می‌شود.

وی ادامه داد: نخبگان و استعدادهای جامعه باید در دانشگاه آماده و تربیت شوند، سپس در نهادهای مختلف وارد شوند. نسل جدید که در دانشگاه‌ها تعلیم و تربیت شده‌اند، با حضور در نهادهای مختلف می‌توانند کارکردهای فرهنگی آن نهادها را اصلاح کنند.

بنیانیان با بیان اینکه در حال حاضر حوزه تعلیم و تربیت اجتماعی در دانشگاه‌، دچار نوعی فرافکنی شده است، گفت: استادان، روسا و مدیران دانشگاه‌ها به جای اینکه کارکرد فرهنگی، تربیتی خودشان را مطالعه و اصلاح کنند، می‌گویند که بسیار دیر شده و باید خانواده و نهاد روحانیت و غیره چاره اندیشی کنند. از سوی دیگر دانشجویان در فضای فرهنگی دانشگاه به دنبال مفروضاتی هستند که ختم به مدرک شود. سپس با آن مدرک در جامعه موقعیت درآمدی کسب کنند.

بیشتر بخوانید: اشتغال ۲ هزار دانشجو در دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اهواز / فارغ‌التحصیلان در مدارس سما جذب می‌شوند لزوم اصلاح نقش اساتید در تعلیم و تربیت اجتماعی

این مسئول با بیان اینکه تمام اقشار جامعه در شکل دهی به فرهنگ و تعلیم و تربیت نقش آفرین هستند، گفت: البته این موضوع که برای اجرایی کردن فرهنگ، مسئول انتخاب می‌کنیم گاهی خوب و گاهی بد است. به عنوان مثال در مدرسه معلم تربیتی مشخص شده است. در نتیجه سایر دبیران و معلمان و مدیران از خودشان رفع مسئولیت فرهنگی و تربیتی کردند. در چنین شرایطی به معلم تربیتی کارآمدی در مدرسه نیاز داریم تا کمک کند که تک تک معلمان نقش خودشان را ایفا کنند.

وی با تاکید بر اینکه تک تک استادان باید به نقش تربیتی خود توجه داشته باشند، گفت: همچنین ما به معاونت فرهنگی در دانشگاه نیاز داریم تا بتواند مسئولیت استادان را احیا کند. علاوه بر آن؛ محیطی فراهم شود تا نقش استادان در تعلیم و تربیت اجتماعی اصلاح شود.

بنیانیان با اشاره به متون درسی دانشگاهی عنوان کرد: زمانیکه استاد به نقش فرهنگی خود پی برد، چند سوال در ذهنش پدیدار می‌شود. به عنوان مثال تاثیر محتوای درسی که تدریس می‌کند بر تربیت دانشجویان و تحولات فرهنگی دانشگاه تا چه میزان است؟ ارتباطات بین استاد و دانشجو و محتوای درسی چگونه است؟ تا چه میزان کلامشان و محتوای صحبت‌هایشان در دانشجویان نفوذ دارد؟

این فعال فرهنگی عنوان کرد: اگر استادی بد اخلاقی با رفتار تند و عصبی تدریس می‌کند، شاید دانشجویان محتوای درسی را یاد می‌گیرد و نمره قبولی را در امتحان کسب می‌کند، اما آن مطالب تبدیل به باور و فرهنگ صحیح در وی نمی‌شود. یعنی بر تعلیم و تربیت اجتماعی دانشجویان تاثیری نگذاشته است.

عوامل اختلال آفرین در تعلیم و تربیت اجتماعی چیست؟

وی درباره فضای فرهنگی حاکم بر محیط کلاس درس در دانشگاه ها مطرح کرد: در ابتدا باید از خودمان بپرسیم، آیا محیط تعلیم و تریبت اجتماعی است یا به واسطه برخی از رفتارهای غلط استاد، دانشجو (مثلا تعامل بد) این تعلیم و تربیت شکل نمی‌گیرد. عوامل اختلال آفرین در کلاس درس وجود دارد مانند بد اخلاقی، نداشتن سواد ارتباطاتی و غیره... که نمی‌گذارد، مباحث تربیتی و فرهنگی مناسبی در شان دانشگاه شکل بگیرد.

بنیانیان ادامه داد: بنابراین رفتار اساتید و دانشجویان در تعامل با یکدیگر بسیار اهمیت دارد. کلاس باید آماده تعلیم و تربیت شود و نباید به صورت ناخودآگاه بخشی از روابط عاطفی و موضوعات مربوط به گرایشات جنسی در ارتباطات دانشجویی و فضای آموزشی کلاس و محیط دانشگاه تجلی پیدا کند و عامل اختلال دیگران و دانشجویان شود.

مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به حداقل رساندن عوامل مخلل تعلیم و تربیت اجتماعی، تصریح کرد: به همین علت در تمام دانشگاه‌های کشورهای سراسر دنیا ضوابط برای حجاب یا لباس پوشیدن دانشجویان وجود دارد. البته این میزان در کشورهای مختلف، کم یا زیاد می‌شود. چراکه تلاش می‌شود تا عوامل آسیب زا در محیط کلاس به حداقل برسند. در چنین شرایطی کلاس درس آماده مباحث تعلیم و تربیت است.

وی گفت: دانشجویان دختر و پسر یعنی دو جنس مخالف در دانشگاه در کنار هم هستند، این حساسیت در جامعه ما به علت ارزش‌های دینی بیشتر است و باید مراعات شود. این فلسفه حساست در دانشگاه‌های ایران به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که موضوع پوشش در محیط دانشگاه بیشتر از محیط عمومی جامعه رعایت شود. چرا که دانشگاه یک تولید کننده لباس نیست، بلکه محیطی است که استاد با عواطف و ذهن، شخصیت و تربیت دانشجو کار دارد.

بنیانیان با تاکید بر شکل گیری رابطه قوی و سازنده بین استاد و دانشجو برای انتقال مفاهیم درسی و تربیتی، گفت: اگر قرار باشد بین دانشجویان اختلاف باشد به شدت به حوزه تعلیم و تربیت آسیب وارد خواهد شد.

نقش تشکل‌های دانشجویی در حوزه تعلیم و تربیت

این کارشناس فرهنگی با اشاره به نقش تشکل‌های دانشجویی به ویژه کانون های فرهنگی و انجمن‌های علمی در تعلیم و تربیت اجتماعی بیان کرد: بسیاری از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شاغل هستند، استادان نیز سر کلاس درس حاضر می‌شود و سپس دانشگاه را ترک می‌کنند. دانشجویان فرصت اینکه به غیر از کلاس درس در محیط دانشگاه باشند، بسیار کم است. بنابراین مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و روسای سایر دانشگاه‌ها باید تلاش کنند تا اساتید و دانشجویان را به حضور در دانشگاه علاقمند کنند.

وی افزود: اگر استادان نگاه صحیحی به مقوله تعلیم و تربیت و خلاقیت داشته باشند، به روسای دانشگاه‌ها و معاونان فرهنگی کمک خواهند کرد تا با تولید برنامه‌های جذاب که دانشجو پس از کلاس درس، علاقمند به حضور در نشست و برنامه‌ها تشکل‌های دانشجویی شوند.

بنیانیان با بیان اینکه در حال حاضر دیگر دانشجویان حوصله حضور در جلسات سخنرانی را ندارد، گفت: به نظر می‌رسد تشکل‌های دانشجویی باید خلاقیت در انتقال مفاهیم داشته باشند و بتوانند دانشجویان را مشارکت دهند. البته اعضای تشکل‌ها که خودشان دانشجو هستند، اگر دوره آموزشی ویژه ای را سپری نکنند و نتوانند مطابق با محیط تعلیم و تربیت دانشگاهی فعالیت کنند، هیچ تاثیر گذاری نخواهند داشت.

مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد افزود: در حال حاضر تاثیرگذار تشکل‌های دانشجویی محدود است، بخشی از این موضوع نیز به نبود خلاقیت کافی و نداشتن آموزش برای اعضای تشکل ها بر می‌گردد و بخشی از آن مربوط به وظایف معاونان فرهنگی و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی است.

بنیانیان در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت دانشجویان در تشکل‌های دانشجویی باعث رشد شخصیت و تربیت آنان می‌شود. آنان بای مهارت ارتباطی را یاد بگیرند و از استاید موثر نیز استفاده می‌کنند. برخی از دانشجویان به ویژه در دانشگاه آزاد اسلامی به علت شاغل بودن، امتیازات و تخصص های مناسبی دارند که می‌توان از آنها استفاده کرد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228856 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • کلاس مجردها پس از ۶۰ ماه مجدداً مهمان دانشگاه تهران می‌شود
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد